Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ASIAQ Greenland Survey har valgt robuste computere fra Panasonic TOUGHBOOK

ASIAQ Greenland Survey har valgt robuste computere fra Panasonic TOUGHBOOK

FOTO: ASIAQ Greenland Survey 

I denne case kan du læse om Asiaq Greenland Survey og deres brug af robuste computere fra Panasonic TOUGHBOOK til at udføre deres arbejde i Grønland. Et land med en unik geografi og ekstreme vejrforhold, hvilket giver en høj grad af uforudsigelighed.

Om ASIAQ Greenland Survey

Hos organisationen ASIAQ Greenland Survey arbejder knap 30 medarbejdere, som udfører mange af målingerne bag verdens klimaundersøgelser. Organisationen udfører vejrmålinger, målinger til mineudvinding og etablering af vandkraftværker samt miljømålinger for forskellige forskere og universiteter verden over ved hjælp af robuste computere. Målingerne foregår i Grønland, og et af organisationens foretrukne transportmidler er en helikopter.

Behovet

Når ASIAQ Greenland Survey udfører målingerne, arbejder de under ekstreme vejrforhold og i et af de mest robuste områder i verden. De arbejder under forhold, der er så barske, at udstyret skal kunne holde til stort set alt slags vejr.

Ifølge IT teknolog hos ASIAQ Greenland Survey, Angunnguag Boassen, er der tale om et yderst spændende arbejde, som alligevel er både stressende og til tider helt og aldeles uforudsigeligt på grund af de altid skiftende vejrforhold. ”Du føler altid, du ved, hvad der skal ske, når du går på arbejde om morgenen, men så er der altid noget, der ændrer sig og udfordrer os på den ene eller den anden måde. Du kan sige, at vores arbejde handler om at måle naturen, men desværre er naturen ligeglad med vores tidsramme. Det her er bestemt ikke et almindeligt 8-16 job.”

En stor del af udfordringerne handler om, at Angunnguag Boassen og hans kolleger kun har et lille vindue til at indsamle data og vedligeholde udstyr over hele Grønland. Dette omfatter vejrstationer og andre måleenheder, der løbende har brug for kalibrering og inspektion, ligesom alle data overføres til computerenheder i marken og efterfølgende behandles på hovedkontoret i Nuuk.

ASIAQ Greenland Survey har valgt robuste computere fra Panasonic TOUGHBOOK
Panasonic TOUGHBOOK i brug hos ASIAQ Greenland Survey. FOTO: ASIAQ Greenland Survey

”Om sommeren har vi travlt med at rejse rundt i hele landet for at udnytte det gode vejr. Det er væsentligt nemmere for os at udføre vores arbejde, når det foregår i plusgrader i stedet for 20 graders frost. Derudover laver vi ofte vandmålinger, og det er selvfølgelig ikke muligt, hvis vandet er frosset. Vi er også meget udfordret af regn og sne, og det faktum, at vejret kan vende op og ned på bare en enkelt dag. Uforudsigeligheden hænger sammen med, at vi ikke kan være sikre på at få et lift hjem, hvis vejrforholdene pludselig ændrer sig, mens vi er ude på tur. Helikopteren vil ikke blive der og vente på os. For eksempel kan vi tage afsted i strålende solskin og vågne op til et snedækket landskab næste morgen. I et tilfælde måtte et par af mine kolleger vente en hel uge på at blive fløjet tilbage efter en tur. Det sker også, at vi kommer halvvejs til lokationen og så bliver overraskede af sne eller slud, hvor der er fare for isdannelse, fordi piloten kan se, at der er minusgrader på vej. Så må vi omgruppere og vente til en anden dag med at tage ud.”

Med vejrforhold som disse kræver ASIAQ Greenland Surveys arbejde robust udstyr, der kan modstå lidt af hvert. Ifølge Angunnguag Boassen skal holdets udstyr kunne modstå massive støvpåvirkninger, udover regn og sne. En del af arbejdet foregår nemlig til søs, når ASIAQ Greenland Survey udfører vandmålinger eller målinger i havne. Derfor har ASIAQ Greenland Survey i de seneste par år brugt tablets fra Panasonic TOUGHBOOK til overførsel af data målt af klimastationer i al slags vejr. Simpelthen fordi udstyret er langtidsholdbart og kan tåle ekstrem hård behandling.

ASIAQ Greenland Survey har valgt robuste computere fra Panasonic TOUGHBOOK
Den Panasonic TOUGHBOOK computer som ASIAQ Greenland Survey benytter. FOTO: ASIAQ Greenland Survey 

Northcoms løsning

Efter en snak med ASIAQ Greenland Survey omkring deres behov, kunne vi nemt spore os ind på, at de fortsat havde behov for robuste computere, der kan klare alle slags forhold. Valget faldt endnu engang på Panasonic TOUGHBOOK, som de har de været godt tilfredse med.

Robuste computere fra Panasonic TOUGHBOOK er nemme at transportere samt have med på farten. Sol og genskin har meget at sige i forhold til valg af skærm, men det er der ingen fare for med en Panasonic TOUGHBOOK computer. Den har nemlig Capacitive touch screen med op til 1.200cd/m2 brightness. Skærmen kan naturligvis benyttes med handsker.

Fordelene for Asiaq Greenland Survey

”Da en stor del af vores arbejde foregår ude, skal vores computere kunne fungere i det fri uden at gå i stykker og uden fejlmeddelelser, som det er umuligt at gøre noget ved på stedet. Vi har brugt Panasonic TOUGHBOOK bærbare i syv eller otte år uden problemer, selvom de har oplevet lidt af hvert. Tidligere i år gik vi over til computere af samme mærke – fortsat uden problemer. Vi forsøger selvfølgelig at undgå det, men nogle gange bliver computere tabt eller smidt ud i marken, når tingene skal gå stærkt. Det er en stor praktisk og mental fordel, at vi ved, udstyret kan tåle et par tæsk. Derudover har det vist sig vigtigt, at Panasonic computerne har USB-porte med covers på, så vi heller ikke skal bekymre os om, at støv eller regn finder vej ind. Det er hårdt arbejde, men også utroligt spændende. Det har krævet lidt tilvænning at arbejde, som vi gør, hvor vi ofte er væk mange dage ad gangen og arbejder under ret ekstraordinære forhold. Uanset om det regner, sner eller blæser ekstraordinært, skal vi stadig løse vores opgaver. Der er noget helt unikt ved det.” udtaler Angunnguag Boassen.

Kontakt os hvis du ønsker at høre mere omkring Panasonic TOUGHBOOKs robuste computere og tablets.