Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hytera PoC radioer i brug under Tour de France

I juli 2022 blev der for første gang nogensinde afholdt Tour de France med tour start i Danmark. I den forbindelse udlejede vi Hytera PoC radioer til den norske forening Idretten Skaper Sjanser. Læs hele casen her nedenfor.

Hytera PoC radioer i brug under Tour de France
FOTO: Idretten Skaper Sjanser.

Om Idretten Skaper Sjanser

Idretten Skaper Sjanser er en norsk forening, som hjælper misbrugsramte tilbage til livet via motion og idræt. Gennem dette får de misbrugsramte et fællesskab. Idretten Skaper Sjanser ejes af Norges Cykleforbund, Norges Skiforbund og Norges Rytterforbund. Foreningen samarbejder med lokale klubber tilknyttet disse tre forbund.

Hytera PoC radioer i brug under Tour de France
FOTO: Idretten Skaper Sjanser. Hytera PNC370.

Behovet

A.S.O. (Amaury Sport Organisation) som står bag Tour de France havde inviteret Idretten Skaper Sjanser til at teste etaperne ved årets Tour de France. Et team af 35 deltagere testede 2 ud af 3 af de danske etaper inden selve Tour de France rytterne skulle igennem. Med sig havde de et par biler til at kommunikere med rytterne. For at kunne kommunikere med rytterne, havde chauførerne behov for at kunne kommunikere via radiokommunikation med fuld dækning over hele strækningen.

Hytera PoC radioer i brug under Tour de France
FOTO: Idretten Skaper Sjanser
Hytera PoC radioer i brug under Tour de France
FOTO: Idretten Skaper Sjanser

 

Northcoms løsning

Idretten Skaper Sjanser tog fat i os hos Northcom, som forsynede foreningen med Hytera PoC radioer, mere præcist Hytera PNC370 modellen. Da behovet kun var midlertidigt og ikke permanent, tilbød vi dem en lejeløsning. Idretten Skaper Sjanser modtog et antal radioer inkl. simkort, som kunne bruges mellem rytterne og chaufførerne i bilerne.

Fordele for Idretten Skaper Sjanser

For Idretten Skaper Sjanser var der flere fordele ved at leje Hytera radioerne. Den helt store fordel for ved dette setup var dog, at de nemt og enkelt kunne kommunikere mellem hinanden for at give besked om kommende udbrud, utilpashed mv. Ved at benytte radioerne i stedet for deres mobiltelefoner, opnåede de samtidig fuld dækning over hele strækningen til alle implicerede parter. Det var også en fordel for dem, at de kunne nøjes med at leje i stedet for at eje radioerne, så de slap for vedligeholdelse efter løbet. Bluetooth i håndradioen gav mulighed for betjening over bilernes almindelige autoradioer, og her havde de glæde af den gode lydkvalitet.

Da foreningen kom i mål, hørte de fra et andet hold, at de godt kunne have brugt Hytera radioer til deres løb. De havde nemlig mistet kontakten med hinanden undervejs og kunne således ikke kommunikere omkring udbrud.

Fordelen ved Hytera PoC radioer frem for et kommercielt radiosystem er, at de bruger de bestående LTE master og ikke kræver opsætning af repeater udstyr eller søgning af licenser.

Hytera PoC radioer i brug under Tour de France
FOTO: Idretten Skaper Sjanser

Fremtiden for Idretten Skaper Sjanser

Eftersom Idretten Skaper Sjanser har været godt tilfredse med at leje Hytera radioerne, har de allerede ytret ønske om at leje dem igen ved fremtidige cykelstævner, også uden for Danmark.

Ønsker du at vide mere om mulighederne for at leje radioer? Kontakt os i dag og fortæl om din virksomheds ønsker og behov. Så finder vi en løsning, der passer til lige netop din virksomhed. Vi tilbyder også et bredt udvalg af tilbehør, såsom bl.a. eksterne mikrofoner og headset i forskellige versioner. Du kan også læse mere om Hytera PoC radioer samt udlejning af disse via linket her eller nedenfor.

https://northcom.dk/hytera-poc-radioer/