Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Icom LTE-radioer til Velopak

Icom LTE-radioer til Velopak

Pernille Lundholm, Medejer af Velopak. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Vi har leveret Icom LTE-radioer til Velopak

Om Velopak

Velopak er et aarhusiansk cykelbud, som har eksisteret siden 2011. Det hele startede som en enkeltmandsvirksomhed, men i dag har virksomheden 10 medarbejdere samt 10 ladcykler. Velopak opererer pt. kun i Aarhus, hvor de har ca. 300 virksomhedskunder. De leverer primært for advokatfirmaer, revisorer samt catering. Af øvrige kunder kan bl.a. nævnes NIRAS, Danica Pension samt DHL, som er deres største kunde. Velopak leverer udover pakker og catering også breve og anbefalet post. Hvert cykelbud har op til 20 stop i timen, hvilket stiller store krav til en stabil og driftssikker kommunikation mellem det enkelte bud og dispatcher centralen.

Virksomheden

Velopak ønsker at bidrage til et bedre og mere bæredygtigt bymiljø og har en vision om et mere bæredygtigt samfund. Derfor foregår al udbringning via ladcykler, og hver cykel kan bære op til 100kg. Velopak måler CO2 udledning, og ved hver ordre modtager deres kunde information om, hvor meget CO2 de har sparet fremfor levering via bil.

Velopaks behov og ønsker

Tidligere benyttede Velopak sig af en ”walkie talkie” app til deres mobiltelefoner for at kommunikere med deres cykelbude. Løsningen var gratis, men det virkede ikke optimalt, da telefonerne ofte blev kolde og våde, afhængigt af vejret. Velopak prøvede herefter forskellige andre alternative produkter og løsninger, men ingen af dem levede op til deres behov og ønsker om hurtig og stabil kontakt mellem cykelbude og back-office.

Vores løsning

En tidligere ambulance redder anbefalede Velopak at kontakte Northcom, og sammen gennemgik vi deres behov og ønsker. Her kom vi frem til, at en Icom LTE-radio ville være et godt match. Icom IP503H radioen er en PoC (Push to Talk over Cellular) radio med indbygget simkort forbundet til et lukket og krypteret datanetværk fra Telia. Derfor fungerer radioen på samme måde som en mobiltelefon med samme fordele. Icom LTE-radioen har en kompakt størrelse og god lydkvalitet samt giver god dækning og rækkevidde. Abonnementet giver ubegrænset adgang til Telias net i hele Norden.

Via radioen kan der føres individuelle samtaler samt gruppesamtaler i fuld duplex, og kommunikationen er krypteret. Icom IP503H er støv- og vandtæt i henhold til IP67, dvs. ned til en meter i op til 30 min. Velopak bestilte i første omgang fem LTE-radioer til brug sammen med en dispatcher. Dispatch softwaren er web-browser baseret og viser cykelbudenes ture via en mobiltelefon. Al mundtlig kommunikation foregår via LTE-radioerne, så budene kan koncentrere sig om hurtig og sikker aflevering.

Radioen sidder oppe ved skulderen på cykelbuddets taske og er derfor let tilgængelig. Både at lytte på og at kalde fra. Det kræver blot en enkelt hånd for at kontakte back-office. Radioen kører kun på en kanal.

Icom LTE-radioer til Velopak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pernille Lundholm, Medejer af Velopak. Foto: TV2 ØSTJYLLAND.

Erfaringer og ambitioner for fremtiden

Velopak har været og er fortsat meget glade og tilfredse med vores løsning med de stabile Icom LTE-radioer. I dag er de oppe på syv radioer, som er i brug hver dag. De har tidligere prøvet forskellige løsninger, men selvom de var billigere, var de ikke bedre. LTE-radioerne er en vigtig del for at kunne drive service. Velopaks kunde DHL opdaterer tit ruterne, og her kan back-office nemt og hurtigt give det enkelte cykelbud opdateret information over den nye rute. ”Da vi fik anbefalet Northcom, fik vi at vide, at det virker bare – og det gør det. Vi er meget tilfredse med vores radioløsning fra Northcom” udtaler Pernille Lundholm, Medejer af Velopak. Det er Velopaks ambition på sigt at blive landsdækkende og kunne levere til Aalborg, Odense og København via tognettet.

Læs også om vores andre cases her.