Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Team Rynkeby – På cykel til Paris

Team Rynkeby – På cykel til Paris

Northcom støtter Team Rynkeby Nordsjælland

Team Rynkebys historie

Ideen om at cykle til Paris opstod for 17 år side, da en af Rynkeby Foods’ medarbejdere fik konstateret rygerlunger. Han ønskede gøre noget for sig selv, så han blev lidt sundere og et rygestop var ikke en mulighed! Han fik en løs idé om, at han skulle i bedre form samtidig med, at han fik en oplevelse ud af det.

Under årets julefrokost luftede han en løs tanke om at cykle ned og se Tour de France-opløbet på Champs-Élysées. Kunne Rynkeby måske sponsere noget juice til turen? Det gik den tekniske direktør med til, hvis han til gengæld kunne cykle med på turen.

Cykelhjulene blev – i bogstavelig forstand – sat i gang og endte med, at projektet fik sponsoreret juice til turen, et opstartsbeløb og et krav om, at der skulle være mindst 10 deltagere på holdet. Holdet blev samlet i løbet af foråret 2002 under navnet ’Team Rynke’: 11 ryttere og én enkelt hjælper i minibus var klar til at køre den godt 1.200 km lange tur fra Ringe til Paris samme år.

Team Rynkeby – På cykel til Paris

Oprindeligt blev Team Rynkeby ikke stiftet som et velgørenhedsprojekt, men da rytterne vendte hjem fra den første tur i 2002, havde de 38.000 DKK i overskud, som de besluttede at donere til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital. Efter den vellykkede første tur blev Rynkebys Adm. Direktør overtalt til at investere penge i projektet igen. Det blev starten på det velgørenhedsprojekt, som eksisterer i dag, hvor antallet af deltagere og sponsorer vokser støt år for år og det samme gør donationerne til de organisationer, som Team Rynkeby støtter.

Michael Juel (Northcom) og Ulrik M. Eriksen (Team Rynkeby)

Fra Skandinavien til Paris

Allerede lørdag den 23. juni 2018 startede de første Team Rynkeby-hold deres årlige tur mod Paris og søndag den 1. juli var hele 1.900 ryttere i sadlen. Officielt blev turen til Paris kørt over syv etaper, men i takt med at Team Rynkeby-projektet er vokset og nu tæller hold fra hele Skandinavien, er afstanden til Paris blevet længere. Som følge af dette, har mange af de nye hold (bl.a. fra Finland) fået behov for at udvide antallet af køredage med en eller flere prologer, forud for den endelige start. Dermed kunne alle 48 hold afslutte turen samtidig den 7. juli 2018.

Team Rynkebys i alt 48 hold blev i år sendt afsted ved 43 forskellige arrangementer i 38 byer, i syv lande og på otte forskellige dage.

Team Rynkeby Nordsjælland

Northcom støttede Team Rynkeby Nordsjælland med Icom radioer, som blev fordelt mellem holdets deltagere og de 2 marshall-motorcykler, der ledsagede holdet hele vejen til målet.

Team Rynkeby Nordsjælland havde testet udstyret under flere træningskørsler et par måneder op til for at blive fortrolig med udstyrets styrker og udfordringer. Ulrik M. Eriksen, der kører en af de to MC’ere, udtalte at han havde stor tillid til, at Northcom havde fundet en løsning, der passede til holdets behov. Han var sikker på at holdet, som altid, fik en rigtig god tur mod Paris, og at kommunikationsudstyret ville udgøre en stor del af sikkerheden for, at holdet kom sikkert i mål.

Team Rynkeby – På cykel til Paris

Foto: SEES media, Ulrik M. Eriksen